На 23-26.01.2013 се проведоха Общи учебни дни „Нека Учим Заедно” в България. Първият общ учебен ден се проведе в СОУ „Васил Левски” гр. Главиница, вторият учебен ден в МГ Баба Тонка гр. Русе и третият в СОУ „Емилиян Станев” гр. В. Търново.

На общите учебни дни  участваха ученици от България и Румъния. Те имаха възможността да се запознаят и да проведат заедно дигитални уроци по математика и биология в трите училища и да обменят знания помежду си. Преподавателите Боряна Куюмджиева от МГ „Баба Тонка”, гр. Русе и Красимир Цанев от СОУ „Емилиян Станев” гр. В. Търново показаха своите умения за работа със системата и представиха избрани уроци на участниците.

    

Сдружение „Евроинтегра“ проведе първите си консултативни срещи във Велико Търново с бенефициенти от два успешно реализирани трансгранични проекта - 15-16.05.2014

Сдружение „Евроинтегра” проведе Първи работни срещи с партньори по проектите „ИКТ – движеща сила за промяна в образованието“ и „Дунавски винарски дестинации”, които бяха изпълнение по Програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 г.

Прочети още...
Иновативността в преподаването се разви като запазена марка в СОУ Емилиян Станев, Велико Търново - 22.11.2017

През последните пет години нашето училище се отличава с иновативните методи в процеса на преподаване и учене. Това се дължи на участието ни в проекта ИКТ-движеща сила за промяна в образованието, MIS-ETC CODE 221.

Прочети още...
Пет години СОУ Васил Левски е модел за модерно преподаване - 19.10.2017

Материално-техническата база на СУ „Васил Левски“ град Главиница през 2012 г. бе обогатена с два нови, технически-модерно обурудвани кабинети по проект ИКТ-движеща сила за промяна в образованието, MIS-ETC CODE 221.

Прочети още...