• În clasa biologie ...
  • Prezentare ...
  • Toate împreună ...
  • Școala noastră ...
  • Clasa ...

ICT – forta schimbarii in educatie

La sfarsitul lunii septembrie 2011 a inceput implementarea proiectului “Tehnologii informationale si de comunicatii – forta schimbarii in educatie”. Proiectul se implementeaza in regiunea transfrontaliera dintre Romania si Bulgaria. Realizarea activitatilor se face in parteneriat de specialisti din ambele tari. Lider de proiect este Asociatia Eurointegra, Liceul Vasil Levski Glavinitza, Liceul Emilian Stanev Veliko Tarnovo, Liceul de matematica Baba Tonka Ruse. Parteneri din partea romana sunt Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi si Asociatia Acces Calarasi, iar beneficiari sunt Liceul teoretic Mihai Eminescu Calarasi, Scoala Nicolae Titulescu Calarasi si Liceul Alexandru Odobescu din Lehliu-Gara. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, din 23.09.2011 pana pe 23.03.2013. Finantarea se face prin Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Obiectivele proiectului

Obiectivul principal al proiectului este acela de a demostra avantajele utilizarii tehnologiilor informationale si de comunicatii in educatie si de a oferi un model de buna practica de cooperare si parteneriat transfrontalier pentru atingerea unor standarde europene de educatie.

In perioada proiectului vor fi amenajate si echipate tehnic 10 cabinete de studiu. Se vor face investitii in 6 scoli:

- Liceul “Emilian Stanev” din Veliko Tarnovo – 2 cabinete;

- Liceul de matematica “Baba Tonka” din Ruse – 2 cabinete;

- Scoala “Vasil Levski” din Glavinitsa – 2 cabinete;

- Scoala “Nicolae Titulescu” din Calarasi – 2 cabinete;

- Liceul teoretic “Mihai Eminescu” din Calarasi – 1 cabinet;

- Liceul “Alexandru Odobescu” din Lehliu Gara – 1 cabinet.

Echipamentele vor consta in table multimedia, proiectoare, laptopuri pentru profesori si calculatoare desktop pentru elevi in fiecare cabinet. Toate cabinetele vor fi dotate cu mobilier nou si retea noua de calculatoare. Unul din rezultatele proiectul va fi digitalizarea metodicii de predare pentru doua discipline de studiu – matematica si biologia pentru clasa a 9-a. Este prevazuta editarea unor e-curricula de studiu in format electronic, ca o varianta de inlocuire a celor clasice care sunt mai scumpe.

Citeste mai departe...

Vizita doamnei Corina Creţu, Comisar pentru Politică Regională în cadrul Comisiei Europene şi a domnului Vasile Dîncu, Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice din România în cadrul Programulu - 17.06.2016

Doamna Comisar pentru politică regională, Corina Creţu, a vizitat astăzi două proiecte finanţate în cadrul Programului de Cooperare

Citește mai departe...

Conferința de închidere la Școala de studii medii ”Emilian Stanev”, loc. V. Tarnovo - 14.03.2013

Conferința de închidere a proiectului a avut loc la Școala de studii medii ”Emilian Stanev”, loc. V. Tarnovo, în data de 14.03.2013. Au fost prezentate rezultatele obținute în timpul implementării proiectului și beneficiile obținute în urma introducerii manualelor digitalizate în procesul de învățare.

Citește mai departe...

3 sesiuni de prezentare în Glavinitsa, Ruse și V. Tarnovo - 12-14.03.2013

La aceste evenimente a fost prezentat sistemul ”SWOBLE” și funcțiile de care dispune. Profesori și elevi din fiecare școală au demonstrat cunoștințele acumulate de lucru cu sistemul și au răspuns la întrebări.

Citește mai departe...